Friday, October 29, 2010

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Rusia şi India vor să dezvolte propriile sisteme de operare

Posted: 29 Oct 2010 01:24 AM PDT

Ca parte a unei strategii naţionale, Rusia vrea să pună capăt ideii de ţară dependentă de Microsoft Windows, în timp ce India vrea mai degrabă să optimizeze sistemul de operare din punct de vedere al securităţii.

Rusia va pune la bătaie aproape cinci milioane de dolari pentru a finaliza proiectul de dezvoltare a sistemului de operare. Sistemul rusesc va fi bazat pe kernel-ul Linux şi va fi utilizat de către toate ministerele.

We will become independent of Windows … but it risks becoming an unthinking implantation of Linux
Mai mult decât atât, India, de asemenea, a anuntat luna aceasta un proiect de a dezvoltare a unui sistem de operare propriu, pentru a-şi consolida poziţia în securitatea calculatoarelor.

Într-adevăr, o creştere semnificativă a atacurilor cibernetice şi furtului de date a determinat oficialii indieni să ceară ajutorul dezvoltatorilor de software din “Silicon Valley-ul Indian”: oraşul Bangalore. 50 de specialişti vor lucra la dezvoltarea softwareului.

India susţine că propriul sistem de operare va ajuta la protejarea datelor, pentru că dezvoltatorii indieni ar fi singurii care ar şti codul sursă şi arhitectura sistemului de operare.

No comments:

Post a Comment