Thursday, December 2, 2010

The Next Web Romania

The Next Web Romania


Se va lansa Google Editions pana la sfarsitul anului?

Posted: 01 Dec 2010 03:38 AM PST

Exista semne ca Google Editions va fi lansat luna aceasta in Statele Unite, urmand sa fie lansat in Europa si in restul lumii la inceputul anului viitor. Desi reprezentantii Google inca n-au facut un anunt oficial, Wall Street Journal a publicat un articol in care enumera cateva motive pentru care aceasta lansare este iminenta. Initial, lansarea Google Editions a fost anuntata pentru mijlocului acestui an, insa amanata datorita unor probleme tehnice si mai ales datorita unor divergente legale intre Google si autorii ale caror carti au fost scanate pentru biblioteca Google, fara acordul acestora.

Dar ce este Google Editions? Prima data cand am auzit acest nume, m-am gandit la Adobe Digital Editions, un software pe care il folosesc sa-mi citesc cartile digitale cumparate de pe internet.  Ei bine, este doar o confuzie generata de nume. Google Editions se doreste a fi o imensa biblioteca de carti in format digital, de unde, teoretic, clientii vor putea cumpara carti intr-un format compatibil cu (aproape) orice browser, PC tablet, e-book reader sau smartphone. Cartile cumparate vor fi salvate intr-o mini-biblioteca virtuala pentru fiecare client in parte si vor putea fi multiplicate de acesta pe oricate dispozitive doreste (cartile pe care le-am cumparat eu acum cateva saptamani pot fi citite de pe maxim 5 dispozitive diferite).

In plus, Google Editions va oferi un plugin prin care orice autor va putea vinde carti din propriul sau site, prin Editions, printr-un sistem de afiliere.

Ramane de vazut daca lansarea va fi sau nu amanata si de data aceasta si , mai ales, daca va oferi intr-adevar toate optiunile pe care le promite si daca va avea succesul pe care Google il doreste. Sa nu uitam ca Amazon este momentan liderul de piata in domeniul cartilor electronice si lupta dintre cei doi nu va fi deloc usoara, mai ales ca cei de la Amazon cauta noi si noi metode de a domina piata.

Wikileaks se muta pe Amazon pentru a evita atacurile DDoS

Posted: 30 Nov 2010 12:37 AM PST

Wikileaks este cel mai controversat site, datorita informatiilor confidentiale furnizate de-a lungul timpului. In ultimele zile, traficul Wikileaks a trecut de 10 gigabiti pe secunda, iar hosting providerul suedez a fost nevoit sa le intrerupa activitatea.  Traficul a crescut enorm odata cu intensificarea atacurilor de tip DDoS.

Solutia gasita a fost mutarea siteului pe serverele Amazon, considerate mult mai sigure.

Este posibil ca atacurile sa fie orchestrate de un guvern suparat pe fondatorii Wikileaks. Sa nu uitam ca figuri importante din guvernul Statelor Unite, incluzand aici si un congressman, considera ca Wikileaks trebuie considerata ca o organizatie terorista.

Momentan situl este nefunctional, speram ca doar datorita mutarii lui pe alte servere si nu datorita unor alte atacuri.

No comments:

Post a Comment